Inge Land

Nieuwsbrief en Wens 2024

 

 

Ik wens je stille momenten toe in 2024 waarin je de roep van het nieuwe jaar kunt horen

en het vertrouwen om er gehoor aan te geven.

Zo, dat je voeten moeiteloos de volgende trede weten te vinden

En je opeens verwonderd uitkijkt over het weidse nieuwe vergezicht.

Dat daar al op je lag te wachten.


In deze nieuwsbrief een update van mijn werkzaamheden omdat ik daarin aan het zoeken was de afgelopen jaren. De vraag die me vaak gesteld wordt en blijkbaar bij mijn levensfase hoort is: ‘Werk je nog en blijf je nog workshops geven?‘ Die vraag bracht me steeds een beetje in verwarring omdat ik het antwoord niet precies wist. Maar nu ik het tempo en de hoeveelheid aanpas aan mijn tred en aan wat er naar me toekomt én ik niet te ver vooruit plan blijk ik zachtjes aan verder te gaan. De roep van het leven brengt me o.a. bij het volgende:

Naast enkele externe workshops waarin ik mijn ervaring kan doorgeven zijn in Nijmegen voorlopig drie workshops gepland voor systemische opstellingen. Workshops waarin bewustwording, LIP (Levens- Integratie) en heling alle ruimte krijgen. Als er in de loop van de tijd workshops bijkomen vind je die op de website. Daarnaast blijf ik beschikbaar voor (systemische) consulten. Heb je interesse in de eerstvolgende supervisiegroep of bewustwordingsgroep, waarvan de data nog niet bekend zijn, dan kun je dit natuurlijk vast doorgeven aan Roeland van Niele: info@devuurvlieg.nl Ben je geïnteresseerd in verdieping van LIP dan verwijs ik je graag naar de opleiding van het Nelles Instituut Nederland. www.nelles-instituut.nl

In de maand februari ben ik niet in het land en zal ik ook geen mail beantwoorden.

Met een stille wintergroet,

Inge Land

Data 2024 

(Goede) vrijdag en zaterdag      29 en 30 maart 2024
Dinsdag en woensdag               21 en 22 mei 2024
Vrijdag en zaterdag                   5 en 6 juli 2024

Mijmering

In opstellingen zien we hoe de verschillende lagen die onze binnenwereld beroeren naar buiten komen en zichtbaar worden door te resoneren in de representanten. Die laten je zien wat er in je binnenwereld op de laag van de ziel speelt. Onze binnenwereld wordt aldus gespiegeld in de representanten en staat daar voor je of om je heen. Dan mag en kun je even dieper kijken en voelen in jezelf. Dat is soms verrassend en soms ook pijnlijk.  

Dat brengt me bij de vraag: is dat in het groot wellicht ook zo? Dat de buitenwereld nu ook onze binnenwereld resoneert? Zou de wereld in al zijn conflicten, onverdraagzaamheid en onmacht ook iets spiegelen van onze binnenwereld? Onze onmacht en onverdraagzaamheid ten opzichte van onszelf?

En als dat zo is gaat onze zoektocht in deze tijd dan over het vinden van innerlijke vrede en verdraagzaamheid met onszelf en onze eigen interne conflicten? Is dat de reden dat er zo veel aandacht is voor innerlijk trauma? En welke wegen zijn er naar heling? En hoe kunnen opstellingen daaraan bijdragen?

Met die vraag wordt het stil vanbinnen en lost deze mijmering op in ‘niet weten’, weinig woorden én mijn nieuwjaarswens. Over aandacht geven aan wat er echt toe doet en vertrouwen geven aan het nieuwe dat roept. Je voeten vertrouwen die de volgende trede weten en je verwonderen over het nieuwe dat tevoorschijn komt. Daar zijn niet veel woorden en word je vanzelf stil.

Inge Land

NB: Mocht je iets van mijn proces willen mee krijgen, dan kun je mijn laatste versie van de Mijmering over het Onbenoembare Grote tot eind juni vinden op mijn website bij de Mijmeringen.

NIEUWSBRIEVEN VAN DE AFGELOPEN JAREN

Nieuwsbrief en wens voor 2024

Nieuwsbrief Nieuwjaar 2023


Nieuwsbrief Herfst 2022

Nieuwsbrief lente 2021

Nieuwsbrief winter 2020

Nieuwsbrief zomer 2020

Nieuwsbrief   2020

Nieuwsbrief voorjaar 2020

Nieuwsbrief voorjaar 2019

Nieuwsbrief herfst 2018

Nieuwsbrief zomer 2018

Nieuwsbrief zomer 2017

Nieuwsbrief herfst 2016