Inge Land

Relatietherapie en coaching

We verlangen allemaal in onze relaties naar verbinding en liefde. Het Leven bestaat uit relaties: de partnerrrelatie, de relatie tot ons zelf, tot ons kind, een collega, een vriend of onze gezondheid.  Dat gaat soms niet vanzelf. Regelmatig zijn er pijnlijke ervaringen en gebeurtenissen in ons leven geweest die aangeraakt worden en geactiveerd in het contact met de ander . Als onze benadering om met deze moeilijkheden om te gaan vastloopt, kunnen we op zoek gaan naar hulp.

Of we dit nu begeleiding noemen, relatietherapie of coaching, we zoeken iemand die open met ons meekijkt en luistert, een ander licht werpt op dezelfde gebeurtenis of ons op een diepere laag aanspreekt.

Gesprekken met een professionele gesprekspartner vraagt inzet en bereidheid tot zelfonderzoek én moed om dingen aan te pakken of juist los te laten.
Soms zijn we te veeleisend geworden en kunnen we niet aan onze eigen hoge verwachtingen voldoen. Door aandacht te geven aan hoe we ons voelen en contact maken met ons lichaam merken we de gevolgen van de hoge eisen, de stress en zorgen.

We gaan dan op zoek  naar andere bronnen in onszelf zodat we op een nieuwe manier tegen onze problemen aan gaan kijken. Dat brengt ons bij de vraag: hebben we de stress met onze huidige benadering er nog voor over? En waar gaat het ons echt om? Wat is er nodig?